loading...

وبلاگ راديوكودك

در اين وبلاگ شما مي توانيد ليست بهترين مطالب وب سايت راديوكودك را مشاهده كنيد.

بازدید : 249
سه شنبه 16 ارديبهشت 1399 زمان : 11:18

گفتار درماني كودك 4 ساله

گفتار درماني مجموعه اي از روش ها و تمرين هاييست كه توسط متخصص گفتار درمانگر براي درمان اختلالات گفتاري، مشكلات در درك زبان و همچنين اختلال در بلع انجام ميشود.

كودك تا سن 4 سالگي توانايي شنيدن، درك و گفتن كلمات را دارد. در اين مقاله به مهارت هاي گفتاري، شنيداري و درك زبان كودكان 4 ساله خواهيم پرداخت تا متوجه شديم در چه صورتي كودك چهار ساله ي ما به گفتار درماني نياز دارد. بعلاوه تمرين هايي براي تقويت گفتار كودكان 4 ساله مطرح خواهيم كرد.

حتما بخوانيد: پيش يا پس از خواندن اين مطلب، براي دريافت اطلاعات تكميلي حتما مطلب آيا كودك من به گفتار درماني نياز دارد؟ و روش هاي گفتار درماني كودكان در منزل را مطالعه كنيد.

روش مكالمه مناسب با كودك

اگر مي خواهيد با كودك خود صحبت كنيد حتما اين نكته را در نظر داشته باشيد كه تماس چشمي با كودك و واضح و ساده حرف زدن مي تواند بسيار به گفتار درماني كودك شما كمك كند و همچنين همين فرصت را براي كودك خود پديد آوريد كه بتواند با تماس چشمي با شما صحبت كند.

اين روش اعتماد به نفس او را افزايش مي دهد و فرصت كافي براي انتخاب كلمات مناسب را به او مي دهد.

تصور كنيد در كلاس زبان فرانسوي حضور داريد و مربي شما از بدو ورود به كلاس شروع به صحبت كردن به زبان مقصد مي كند، كلمات سخت و سرعت بالاي مكالمات او باعث مي شود شما چيزي از او ياد نگيريد دقيقا همين مورد در ارتباط با كودك شما نيز صدق مي كند.

جذب كودك و جايگزيني مفاهيم

همانطوري كه در مطالب قبلي بيان كرديم شما جايز هستيد از هر روشي معناي لازم را به كودك خود منتقل كنيد، چون اولين و مهم ترين اتفاق برقراري ارتباط با كودك و جذب اوست.

سپس مسير ارتباط با كودك را به سمت ارتباطي مناسب تر تغيير دهيد. براي مثال كودكان كلمه "به به" را به عنوان خوراكي مي شناسند استفاده از كلمه به به براي جلب توجه كودك مفيد است حالا در كنار استفاده از اين كلمه كلمه خودتان را نيز استفاده كنيد.

براي مثال بيا به به بخور، بيا خوراكي آوردم برات. به مرور كودك كلمه خوراكي را مترادف با به به در نظر مي گيرد و كلمات را در ذهن خود جايگذاري مي كند.

البته اين روشي كه گفتيم روش دايمي براي ارتباط با كودك نيست چون اگر بي دليل از اين روش استفاده كنيم كودك مورد تشويق شما براي يادگرفتن كلمات جديد قرار نخواهد گرفت.

به كودك فشار نياوريد

برخي والدين تصور مي كنند فشار بر كودك براي بيان درست جملات تاثير مثبت دارد. اين نكته حايز اهميت است كه خانواده هاي عزيز بدانند رفتارهاي انقباضي و استرس زا هيچ گاه تاثير مثبت بلند مدت بر كودك نخواهد داشت.

برخي والدين سخت گير تا وقتي كه كودك نتواند جمله خود را كامل بگويد به صحبت هاي اون گوش نمي دهند و با جملاتي مثل اين جملات كودك را تحت فشار قرار مي دهند.

  • تا جمله ت رو كامل نگي من گوش نمي كنم
  • چرا خرده خرده و بريده بريده صحبت مي كني
  • جمله رو كامل بگو
  • دقيقا چي مي خواي
  • درست حرف بزن
  • چرا مثل آدم صحبت نمي كني
  • چرا انقدر آروم و يواش حرف مي زني، صدات رو نمي شنوم

اين رفتارها و بيان ها كودك را از ارتباط با شما برحذر مي دارد و فاصله شما را بيشتر مي كند. در نهايت كودك تصميم ميگيرد بدون كمك شما فعاليت مورد نظر را انجام دهد.

در ابتدا كودك را همانطور كه هست بپذيريد و سعي كنيد ارتباط با كودك از درست حرف زدن او براي شما مهم تر باشد.

اين روش استرس را از روي كودك شما بر مي دارد و ارتباط او با شما را كامل تر مي كند.

براي خود قانون فرضي اي درست كنيد.

  • اگر كودك شما كمتر از 40 درصد مفهوم را به شما برساند از او بخواهيد دوباره و با آرامش درخواست خود را تكرار كند.
  • اما اگر كودك شما تا 70 درصد مفهوم را به شما رساند، سعي كنيد با سوالات بيشتر مفهوم را كامل كنيد.
  • اما اگر بيشتر از 70 درصد مفهوم به شما رسانده شد سعي كنيد جملات او را تكميل كرده و مكالمه را ادامه دهيد.
كتاب خواني كودكان
تاثير كتاب خواني بر گفتار كودكان

كتاب خواني و سواد آموزي

با كودك سعي كنيد با استفاده از كتاب، فعاليت هاي زير را انجام دهيد.

  • توجه كودك را به كلمات جلب كنيد، از او بخواهيد حرف اول اسم خود يا ديگران را در متن ها جستجو كند. بدين صورت او را با تلفظ حروف آشنا مي كنيد. براي مثال نون حرف اول اسم خاله ناهيد است يا ميم حرف اول اسم عمو محمد.
  • از كودك بخواهيد به علائم و نشانه هاي درون كتاب توجه كند. از اجزاي داخل كتاب از او سوال كنيد. براي مثال دودكش خانه را نشان داده و از اون بخواهيد اسم آن را بگويد.
  • به كتابي كه در حال خواندن آن هستيد اصوات را اضافه كنيد. براي مثال: خرسي گفت سسسسسسسسسس (يعني ساكت باشيد) و مطابق با آن از كودك بخواهيد اين صورت را توليد كند.
  • قافيه سازي خيلي به هوش و ذكاوت و گفتار كودك كمك مي كند براي مثال كلمات خاصي را پيدا كرده و بخواهيد با كلمات ديگر قافيه سازي كنيد. مثلا توت و توپ، پارچ و قارچ، شير و سير و تير، تند و كند و ...
  • از كودك بخواهيد درباره شخصيت هاي كتاب براي شما صحبت كند و داستان را به دلخواه كودك تغيير دهيد.
  • در هنگام خواندن كتاب اجازه دهيد كودك كامل تصاوير را نگاه كند.
  • در هنگام خواندن كتاب فرصت دهيد تا كودك داستان را پيش بيني كند. لزوما نبايد كتاب به روشي كه نوشته شده تمام شود، هدف جذب كودك است نه لزوما تمام كردن داستان.
  • با توجه به رفتار كودك مسير داستان يا بيان داستان را تغيير دهيد. اگر كودك هيجان زده شده شما نيز داستان را به همان صورت مطالعه كنيد.
  • از كودك درباره خواندن كتاب سوال كنيد. مثلا اگر شخصيت خرگوش داستان نخوابيده بود ميتونست در مسابقه با لاك پشت اول بشود يا نه.

داستان سرايي

كودك در داستان سرايي سعي مي كند از عميق ترين قسمت هاي ذهن خود كلمات را بيرون كشيده و استفاده كند.

بازگو كردن قصه ها، وقايع روزانه، داستان هاي خيالي، همگي از بهترين روش هاي گفتار درماني كودك 4 ساله هستند.

ساخت آلبوم تصاوير

از كتاب ها، مجله ها، آلبوم هاي خانوادگي عكس هايي را انتخاب كنيد، آنها را بريده و در كنار هم قرار دهيد و از كودك بخواهيد درباره آن ها داستان هايي را براي شما در لحظه بازگو كند.

جدا از كمك اين روش به گفتار درماني و انتخاب كلمات مناسب، تخيل كودك شما را نيز پرورش مي دهد.

حتي مي توانيد داستان هاي سريالي را پرينت كنيد، برش داده و از كودك بخواهيد عكس ها را بصورت سريالي به هم متصل كند.

حالا پيشنهاد مي كنيم كه مطلب داستان سرايي كودكان از روي كارت هاي سريالي را نيز مطالعه بفرمائيد.

نمونه اي از تصوير سازي براي تقويت داستان سرايي و پيدا كردن ترتيب قصه توسط كودك نمونه هاي بيشتري از اين تصاوير را مي توانيد از طريق لينك بالا پيدا كنيد.

گفتار درماني كودك ۴ سال از كجا باشد شروع شود.

اگر كودك بنا به دلايل مختلف مشكل گفتاري داشته باشد، با مراجعه به گفتار درمانگر مي توان براي بهبودي آن اقدام كرد. گفتار درمانگر با استفاده از روش‌هاي جديد و متناسب با نياز كودك باعث درمان اختلال گفتاري او خواهد شد. در سن ۴ سالگي كودك بايد در زمينه درك كردن، شنيدن و حرف زدن مهارتهاي كافي داشته باشد. در ادامه مطلب به گفتار درماني كودك ۴ سال مي پردازيم.

اگر كودك شما تا 4 سالگي مهارت درك زباني و گفتار را ندارد، نياز است با يك گفتار درمانگر مشاوره كنيد.

مهارت هاي گفتاري در زمينه شنيدن و درك كردن در 4 سالگي

كودكان در سن چهار سالگي كلماتي برمبناي ترتيب را متوجه مي شوند. مانند آخرين، اولين، قبلي، بعدي و.... همچنين كلمات در ارتباط با زمان را هم درك مي‌كنند. مانند: امروز، فردا، ديروز و.... در اين سن كودك مي تواند درخواست هاي دوجمله اي را پاسخ دهد. مانند: كيفت را بياور و به اتاق برو. كودك در اين سن مي تواند تمريناتي كه والدين يا مربي به او مي‌دهند را انجام دهد، مثل ترسيم دايره روي كاغذ. در حقيقت در سن چهار سالگي كودك عمده مطالبي را كه مي شنود، درك كرده و پاسخ مي دهد.

مهارت هاي گفتاري در زمينه صحبت كردن در 4 سالگي

در سن ۴ سالگي كودك مي تواند تمام صداهاي حروف را بيان كند. اما ممكن است در تلفظ برخي از صداها با مشكل مواجه شود. مانند: ل، ر،س، ش، چ،ز. همچنين در اين سن در صورتي كه از كودك سوالي پرسيده شود مانند: چه گفتي؟ مي تواند آن را پاسخ داده و توضيح دهد و نيز كلمات را بدون تكرار استفاده كند. در اين سن كودك قادر است يك داستان كوتاه بگويد و يا دنبالگر يك مكالمه بوده و آن را ادامه دهد و از جملاتي با بيش از يك جمله بهره بگيرد. اگر پدر و مادر متوجه ضعف گفتاري كودكان نسبت به ديگر همسالان او شوند، از تمرين هاي زير مي توانند براي بهبود مشكل گفتاري كودك استفاده كنند.

تمرين هاي مناسب براي تقويت گفتار كودك 4 ساله

  • پدر و مادر كلماتي مانند: اولين، آخرين، چپ، راست و... را براي كودك توضيح داده و رابطه بين آنها را شرح دهند و كلمات متضاد را نيز به او آموزش دهند.
  • در روش ديگر در مورد موضوعي خاص شرح كوتاهي داده شود و كودك آن موضوع را حدس شد و درباره آن صحبت كند.
  • پدر و مادر موارد مختلف را گروه بندي كنند مانند: حيوانات، گياهان و... و از كودك بخواهند راجع به آنها صحبت كند.
  • پدر و مادر هنگام صحبت كردن كودك، بايد كاملا به او توجه كنند و به حرف هاي او گوش دهند.
  • ترغيب كودك به صحبت كردن با والدين و توجه به او باعث اعتماد به نفس كودك شده و تأثير مثبتي بر روند درمان خواهد داشت.
  • اگر كودك نسبت به يك كلمه يا واژه كنجكاو بود، والدين بايد او را تشويق به صحبت كند و درباره آن با يكديگر حرف بزنند.
  • بازي هايي انجام دهيد كه شامل موارد متفاوت يا مشابه باشد و كودك نسبت به آنها توجه نشان داده و صحبت كند.
  • پدر و مادر با گروه بندي موارد مختلف، درباره آن ها با كودك خود صحبت كنند. مانند: توپ بسكتبال، توپ واليبال و...
  • پدر و مادر بايد در قالب يك بازي، مهارت گفتاري و اجتماعي كودك را تقويت كنند.
  • پدر و مادر با بيان درخواست‌هاي دو مرحله اي كودك را در درك و بيان آنها تشويق كنند. مثلا: توپت را بردار و در كمد بگذار.
  • پدر و مادر از كودك بخواهند در طول روز فعاليت‌هايي را تعيين كرده و به سپس درباره آنها صحبت كند.
  • يك بازي كلامي با كودك انجام دهيد: بايد يك داستان يا كارهاي روزمره ي يك روز را تعريف كنيم، بدون اينكه كلمه اي را دو بار (پشت سرهم) تكرار كنيم. هركس كلمه اي را دوبار تكرار كند سوخته است.

در انتها بخاطر داشته باشيد تنها با مشاوره از يك گفتار درمانگر درباره ي وضعيت كودكتان تصميم گيري كنيد، تمرين در خانه به تنهايي ميتواند كافي نباشد.

آيا گفتار درماني در منزل براي كودكان مناسب است يا خير؟

پاسخ به اين پرسش بسيار جدي است. خانواده ها قطعا مكمل بحث درمان در كودكان هستند. اما نمي توان روش هاي گفتار درماني را جايگزين مراجعه به مشاور و درمانگر كرد.

گفتار درماني كودك 4 ساله

گفتار درماني كودك 4 ساله

گفتار درماني مجموعه اي از روش ها و تمرين هاييست كه توسط متخصص گفتار درمانگر براي درمان اختلالات گفتاري، مشكلات در درك زبان و همچنين اختلال در بلع انجام ميشود.

كودك تا سن 4 سالگي توانايي شنيدن، درك و گفتن كلمات را دارد. در اين مقاله به مهارت هاي گفتاري، شنيداري و درك زبان كودكان 4 ساله خواهيم پرداخت تا متوجه شديم در چه صورتي كودك چهار ساله ي ما به گفتار درماني نياز دارد. بعلاوه تمرين هايي براي تقويت گفتار كودكان 4 ساله مطرح خواهيم كرد.

حتما بخوانيد: پيش يا پس از خواندن اين مطلب، براي دريافت اطلاعات تكميلي حتما مطلب آيا كودك من به گفتار درماني نياز دارد؟ و روش هاي گفتار درماني كودكان در منزل را مطالعه كنيد.

روش مكالمه مناسب با كودك

اگر مي خواهيد با كودك خود صحبت كنيد حتما اين نكته را در نظر داشته باشيد كه تماس چشمي با كودك و واضح و ساده حرف زدن مي تواند بسيار به گفتار درماني كودك شما كمك كند و همچنين همين فرصت را براي كودك خود پديد آوريد كه بتواند با تماس چشمي با شما صحبت كند.

اين روش اعتماد به نفس او را افزايش مي دهد و فرصت كافي براي انتخاب كلمات مناسب را به او مي دهد.

تصور كنيد در كلاس زبان فرانسوي حضور داريد و مربي شما از بدو ورود به كلاس شروع به صحبت كردن به زبان مقصد مي كند، كلمات سخت و سرعت بالاي مكالمات او باعث مي شود شما چيزي از او ياد نگيريد دقيقا همين مورد در ارتباط با كودك شما نيز صدق مي كند.

جذب كودك و جايگزيني مفاهيم

همانطوري كه در مطالب قبلي بيان كرديم شما جايز هستيد از هر روشي معناي لازم را به كودك خود منتقل كنيد، چون اولين و مهم ترين اتفاق برقراري ارتباط با كودك و جذب اوست.

سپس مسير ارتباط با كودك را به سمت ارتباطي مناسب تر تغيير دهيد. براي مثال كودكان كلمه "به به" را به عنوان خوراكي مي شناسند استفاده از كلمه به به براي جلب توجه كودك مفيد است حالا در كنار استفاده از اين كلمه كلمه خودتان را نيز استفاده كنيد.

براي مثال بيا به به بخور، بيا خوراكي آوردم برات. به مرور كودك كلمه خوراكي را مترادف با به به در نظر مي گيرد و كلمات را در ذهن خود جايگذاري مي كند.

البته اين روشي كه گفتيم روش دايمي براي ارتباط با كودك نيست چون اگر بي دليل از اين روش استفاده كنيم كودك مورد تشويق شما براي يادگرفتن كلمات جديد قرار نخواهد گرفت.

به كودك فشار نياوريد

برخي والدين تصور مي كنند فشار بر كودك براي بيان درست جملات تاثير مثبت دارد. اين نكته حايز اهميت است كه خانواده هاي عزيز بدانند رفتارهاي انقباضي و استرس زا هيچ گاه تاثير مثبت بلند مدت بر كودك نخواهد داشت.

برخي والدين سخت گير تا وقتي كه كودك نتواند جمله خود را كامل بگويد به صحبت هاي اون گوش نمي دهند و با جملاتي مثل اين جملات كودك را تحت فشار قرار مي دهند.

  • تا جمله ت رو كامل نگي من گوش نمي كنم
  • چرا خرده خرده و بريده بريده صحبت مي كني
  • جمله رو كامل بگو
  • دقيقا چي مي خواي
  • درست حرف بزن
  • چرا مثل آدم صحبت نمي كني
  • چرا انقدر آروم و يواش حرف مي زني، صدات رو نمي شنوم

اين رفتارها و بيان ها كودك را از ارتباط با شما برحذر مي دارد و فاصله شما را بيشتر مي كند. در نهايت كودك تصميم ميگيرد بدون كمك شما فعاليت مورد نظر را انجام دهد.

در ابتدا كودك را همانطور كه هست بپذيريد و سعي كنيد ارتباط با كودك از درست حرف زدن او براي شما مهم تر باشد.

اين روش استرس را از روي كودك شما بر مي دارد و ارتباط او با شما را كامل تر مي كند.

براي خود قانون فرضي اي درست كنيد.

  • اگر كودك شما كمتر از 40 درصد مفهوم را به شما برساند از او بخواهيد دوباره و با آرامش درخواست خود را تكرار كند.
  • اما اگر كودك شما تا 70 درصد مفهوم را به شما رساند، سعي كنيد با سوالات بيشتر مفهوم را كامل كنيد.
  • اما اگر بيشتر از 70 درصد مفهوم به شما رسانده شد سعي كنيد جملات او را تكميل كرده و مكالمه را ادامه دهيد.
كتاب خواني كودكان
تاثير كتاب خواني بر گفتار كودكان

كتاب خواني و سواد آموزي

با كودك سعي كنيد با استفاده از كتاب، فعاليت هاي زير را انجام دهيد.

  • توجه كودك را به كلمات جلب كنيد، از او بخواهيد حرف اول اسم خود يا ديگران را در متن ها جستجو كند. بدين صورت او را با تلفظ حروف آشنا مي كنيد. براي مثال نون حرف اول اسم خاله ناهيد است يا ميم حرف اول اسم عمو محمد.
  • از كودك بخواهيد به علائم و نشانه هاي درون كتاب توجه كند. از اجزاي داخل كتاب از او سوال كنيد. براي مثال دودكش خانه را نشان داده و از اون بخواهيد اسم آن را بگويد.
  • به كتابي كه در حال خواندن آن هستيد اصوات را اضافه كنيد. براي مثال: خرسي گفت سسسسسسسسسس (يعني ساكت باشيد) و مطابق با آن از كودك بخواهيد اين صورت را توليد كند.
  • قافيه سازي خيلي به هوش و ذكاوت و گفتار كودك كمك مي كند براي مثال كلمات خاصي را پيدا كرده و بخواهيد با كلمات ديگر قافيه سازي كنيد. مثلا توت و توپ، پارچ و قارچ، شير و سير و تير، تند و كند و ...
  • از كودك بخواهيد درباره شخصيت هاي كتاب براي شما صحبت كند و داستان را به دلخواه كودك تغيير دهيد.
  • در هنگام خواندن كتاب اجازه دهيد كودك كامل تصاوير را نگاه كند.
  • در هنگام خواندن كتاب فرصت دهيد تا كودك داستان را پيش بيني كند. لزوما نبايد كتاب به روشي كه نوشته شده تمام شود، هدف جذب كودك است نه لزوما تمام كردن داستان.
  • با توجه به رفتار كودك مسير داستان يا بيان داستان را تغيير دهيد. اگر كودك هيجان زده شده شما نيز داستان را به همان صورت مطالعه كنيد.
  • از كودك درباره خواندن كتاب سوال كنيد. مثلا اگر شخصيت خرگوش داستان نخوابيده بود ميتونست در مسابقه با لاك پشت اول بشود يا نه.

داستان سرايي

كودك در داستان سرايي سعي مي كند از عميق ترين قسمت هاي ذهن خود كلمات را بيرون كشيده و استفاده كند.

بازگو كردن قصه ها، وقايع روزانه، داستان هاي خيالي، همگي از بهترين روش هاي گفتار درماني كودك 4 ساله هستند.

ساخت آلبوم تصاوير

از كتاب ها، مجله ها، آلبوم هاي خانوادگي عكس هايي را انتخاب كنيد، آنها را بريده و در كنار هم قرار دهيد و از كودك بخواهيد درباره آن ها داستان هايي را براي شما در لحظه بازگو كند.

جدا از كمك اين روش به گفتار درماني و انتخاب كلمات مناسب، تخيل كودك شما را نيز پرورش مي دهد.

حتي مي توانيد داستان هاي سريالي را پرينت كنيد، برش داده و از كودك بخواهيد عكس ها را بصورت سريالي به هم متصل كند.

حالا پيشنهاد مي كنيم كه مطلب داستان سرايي كودكان از روي كارت هاي سريالي را نيز مطالعه بفرمائيد.

نمونه اي از تصوير سازي براي تقويت داستان سرايي و پيدا كردن ترتيب قصه توسط كودك نمونه هاي بيشتري از اين تصاوير را مي توانيد از طريق لينك بالا پيدا كنيد.

گفتار درماني كودك ۴ سال از كجا باشد شروع شود.

اگر كودك بنا به دلايل مختلف مشكل گفتاري داشته باشد، با مراجعه به گفتار درمانگر مي توان براي بهبودي آن اقدام كرد. گفتار درمانگر با استفاده از روش‌هاي جديد و متناسب با نياز كودك باعث درمان اختلال گفتاري او خواهد شد. در سن ۴ سالگي كودك بايد در زمينه درك كردن، شنيدن و حرف زدن مهارتهاي كافي داشته باشد. در ادامه مطلب به گفتار درماني كودك ۴ سال مي پردازيم.

اگر كودك شما تا 4 سالگي مهارت درك زباني و گفتار را ندارد، نياز است با يك گفتار درمانگر مشاوره كنيد.

مهارت هاي گفتاري در زمينه شنيدن و درك كردن در 4 سالگي

كودكان در سن چهار سالگي كلماتي برمبناي ترتيب را متوجه مي شوند. مانند آخرين، اولين، قبلي، بعدي و.... همچنين كلمات در ارتباط با زمان را هم درك مي‌كنند. مانند: امروز، فردا، ديروز و.... در اين سن كودك مي تواند درخواست هاي دوجمله اي را پاسخ دهد. مانند: كيفت را بياور و به اتاق برو. كودك در اين سن مي تواند تمريناتي كه والدين يا مربي به او مي‌دهند را انجام دهد، مثل ترسيم دايره روي كاغذ. در حقيقت در سن چهار سالگي كودك عمده مطالبي را كه مي شنود، درك كرده و پاسخ مي دهد.

مهارت هاي گفتاري در زمينه صحبت كردن در 4 سالگي

در سن ۴ سالگي كودك مي تواند تمام صداهاي حروف را بيان كند. اما ممكن است در تلفظ برخي از صداها با مشكل مواجه شود. مانند: ل، ر،س، ش، چ،ز. همچنين در اين سن در صورتي كه از كودك سوالي پرسيده شود مانند: چه گفتي؟ مي تواند آن را پاسخ داده و توضيح دهد و نيز كلمات را بدون تكرار استفاده كند. در اين سن كودك قادر است يك داستان كوتاه بگويد و يا دنبالگر يك مكالمه بوده و آن را ادامه دهد و از جملاتي با بيش از يك جمله بهره بگيرد. اگر پدر و مادر متوجه ضعف گفتاري كودكان نسبت به ديگر همسالان او شوند، از تمرين هاي زير مي توانند براي بهبود مشكل گفتاري كودك استفاده كنند.

تمرين هاي مناسب براي تقويت گفتار كودك 4 ساله

  • پدر و مادر كلماتي مانند: اولين، آخرين، چپ، راست و... را براي كودك توضيح داده و رابطه بين آنها را شرح دهند و كلمات متضاد را نيز به او آموزش دهند.
  • در روش ديگر در مورد موضوعي خاص شرح كوتاهي داده شود و كودك آن موضوع را حدس شد و درباره آن صحبت كند.
  • پدر و مادر موارد مختلف را گروه بندي كنند مانند: حيوانات، گياهان و... و از كودك بخواهند راجع به آنها صحبت كند.
  • پدر و مادر هنگام صحبت كردن كودك، بايد كاملا به او توجه كنند و به حرف هاي او گوش دهند.
  • ترغيب كودك به صحبت كردن با والدين و توجه به او باعث اعتماد به نفس كودك شده و تأثير مثبتي بر روند درمان خواهد داشت.
  • اگر كودك نسبت به يك كلمه يا واژه كنجكاو بود، والدين بايد او را تشويق به صحبت كند و درباره آن با يكديگر حرف بزنند.
  • بازي هايي انجام دهيد كه شامل موارد متفاوت يا مشابه باشد و كودك نسبت به آنها توجه نشان داده و صحبت كند.
  • پدر و مادر با گروه بندي موارد مختلف، درباره آن ها با كودك خود صحبت كنند. مانند: توپ بسكتبال، توپ واليبال و...
  • پدر و مادر بايد در قالب يك بازي، مهارت گفتاري و اجتماعي كودك را تقويت كنند.
  • پدر و مادر با بيان درخواست‌هاي دو مرحله اي كودك را در درك و بيان آنها تشويق كنند. مثلا: توپت را بردار و در كمد بگذار.
  • پدر و مادر از كودك بخواهند در طول روز فعاليت‌هايي را تعيين كرده و به سپس درباره آنها صحبت كند.
  • يك بازي كلامي با كودك انجام دهيد: بايد يك داستان يا كارهاي روزمره ي يك روز را تعريف كنيم، بدون اينكه كلمه اي را دو بار (پشت سرهم) تكرار كنيم. هركس كلمه اي را دوبار تكرار كند سوخته است.

در انتها بخاطر داشته باشيد تنها با مشاوره از يك گفتار درمانگر درباره ي وضعيت كودكتان تصميم گيري كنيد، تمرين در خانه به تنهايي ميتواند كافي نباشد.

آيا گفتار درماني در منزل براي كودكان مناسب است يا خير؟

پاسخ به اين پرسش بسيار جدي است. خانواده ها قطعا مكمل بحث درمان در كودكان هستند. اما نمي توان روش هاي گفتار درماني را جايگزين مراجعه به مشاور و درمانگر كرد.

گفتار درماني كودك 4 ساله

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 29

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 295
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • بازدید امروز : 23
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 73
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 5
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 98
  • بازدید ماه : 604
  • بازدید سال : 1457
  • بازدید کلی : 120491
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    لینک های ویژه